The Giving Game | Tien Nguyen H. | TEDxĐaKao

5 Views
lyzaghi
lyzaghi
18 Dec 2019

The Goodwill Multiplier | CoFounded of UpRace Vietnam

At work, Tien finds ways to collect information, tell stories, create the environment and motivate people and management to change behaviors and directions to capture opportunities.

Outside of work, Tien is a curious engineer, who explores the world and seeks application to his job and life.

Tien is also a community person. He co-founded and USGuide and Connek - a volunteer network, supported the institutionalization of Vong Tay Be Ban charity group and serves as a member of Newborns Vietnam Board of Trustees.

He is actively coaching volunteer network members and young tech entrepreneurs. He seeks to learn the way social workers create deep change in people's behaviour without much money and power. He also experiments with applying business and communication techniques into social movements.

He enjoys many physical activities, ranging from martial arts, mountain hiking, scuba diving, sky diving, mountain marathons, triathlons, meditation to seek for new mental challenges and experience.

In parallel universes, one would find other versions of Tien being a coach, a yogi, a martial art instructor, a social worker, a brain scientist or a cosmologist.

Tien has enriched TEDxĐaKao event that happened on 31st August 2019, She has moved, empowered and inspired all of us about goodwill and how to multiply them to create more of impactful momentum for Vietnam and anywhere else in the world.

About TEDx, x = independently organized event In the spirit of ideas worth spreading, TEDx is a program of local, self-organized events that bring people together to share a TED-like experience.

Video edited by RICE & Partner & TEDxĐaKao Production Team.

--- Vietnamese ---

Người Nhân Đôi Lòng Tốt | Đồng Sáng Lập UpRace.vn

Ở công ty, Tiến thường tìm cách thu nhận thông tin, kể chuyện, và tạo không khí và động viên mọi người nhận thông tin một cách khéo léo qua đó nắm bắt được cơ hội cho chính mình.

Hằng ngày, Tiến là một kỹ sư hiếu kỳ. Anh thích khám phá thế giới qua lăng kính có ích cho cộng đồng, công việc và cuộc sống của mình.

Tiến là một người có tinh thần đồng đội. Anh là người đồng sáng lập của tổ chức USGuide và mạng lưới tình nguyện Connek, anh hỗ trợ nhóm tình nguyện Vòng Tay Bè Bạn mới thành lập của Việt Nam trong các hoạt động với vai trò là thành viên của hội đồng quản trị. Anh tích cực huấn luyện những tình nguyện và những kỹ sư công nghệ trẻ.
Anh muốn truyền cảm hứng cho những người làm công tác xã hội có thể tạo ra những thay đổi thông qua tìm hiểu hành vi của mọi người. Đặc biệt hơn, anh cũng thử nghiệm việc áp dụng những kỹ thuật kinh doanh và kỹ thuật giao tiếp vào các xu hướng xã hội.
Anh chơi nhiều môn thể thao như: các môn võ thuật, leo núi, lặn biển, nhảy dù, chạy bộ địa hình, ba môn phối hợp, thiền để tìm những thử thách tâm lý mới và những trải nghiệm mới.

Tại những vũ trụ khác, Tiến có thể là một huấn luyện viên, một Yogi, có thể là một thầy dạy võ thuật, có thể là một người làm công tác xã hội, có thể là một nhà khoa học về não bộ hoặc cũng có thể là một nhà thiên văn học.

Tiến đã là một góp mặt rất quan trọng trong chương trình của TEDxĐaKao diễn ra vào ngày 31.08.2019, hãy lắng nghe để hiểu thêm về lòng tốt và những giá trị có thể nhân rộng hiệu quả trong thời đại kỹ thuật số. Nếu bạn có một cộng đồng riêng hay là những người muốn tạo ảnh hưởng tốt tới xã hội, những bài chia sẻ này sẽ là một điều không thể bỏ qua!

#TEDxDaKao #TEDxĐaKao #Ideasworthspreading #TEDxTalk At work, Tien finds ways to tell stories, create environment and motivate people and management to change behaviours and directions to capture opportunities.
Outside of work, Tien is a curious engineer, who explores the world and seeks application to his job and life. Latest developments in cosmological theories & explorations, brain science developments, pre-historic civilisations are his common conversation topics.
Tien is also a community person & likes to push boundaries. He co-founded USGuide, Connek volunteer networks, & serves as a member of Newborns Vietnam Board of Trustees. He is actively coaching volunteers and young tech entrepreneurs. He seeks to create deep change in people's behaviours without much money and power. He also experiments with applying business and communication techniques into social movements.
In parallel universes, one would find other versions of Tien being a coach, a yogi, a martial art instructor, a social worker, a brain scientist or a cosmologist. This talk was given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at https://www.ted.com/tedx

Show more

Up next0 Comments Sort By

No comments found

Facebook Comments